ikon+36 20 485 2440ikoninfo@intimegeszsegfejlesztes.huikonkeresés
0

Újságcikkek, hírek

Gátizom erősítés - Milyen problémákra ajánlott és hogyan zajlik?

17-től 70 évesig minden korosztályból jönnek nők a foglalkozásokra. Van, akinek a megelőzés a célja, mások a már elindult folyamatot szeretnék visszafordítani.
Ha tüsszentéskor elcseppen a vizelet, ha „pelenka” nélkül nem tudunk egy jót nevetni, vagy ha egy fájó, időnként vérző göböt érzünk a végbelünkön, már baj van.

Koncz Judit védőnő, tréner azt hangsúlyozza, ez már annak a jele, hogy kezd gyengülni, sorvadásnak indulni valamelyik izmunk. És rögtön hozzáteszi: ez magától, az idő múlásával nem múlik el, sőt súlyosbodni fog. Aki nem akar élete végéig orvos által felírt betétekkel járni, annak érdemes elhinnie: a gátizom megerősödésével visszafordítható a sorvadás!

Egyre népszerűbb az intim terület tréningje
Ez a típusú torna a néhány évvel ezelőtti tabuhelyzetéből mára szépen kinőtte magát: egyre népszerűbbek a foglalkozások, barátnők, ismerősök adják egymásnak a kilincset a debreceni Turmalin Házban. Nem is csoda, hiszen a nők 50 százaléka szenved valamilyen tünettől, aminek a hátterében a meggyengült gátizomzat áll.

A teljes cikk a webbeteg.hu weboldalán olvasható ide kattintva.

További újságcikkek, hírek

A gátizom fejlesztése a kismedencei szervek védelmében

Védőnő újság
XXII. évfolyam 6. szám (28-31. oldal) 

A női vizelettartási zavart népbetegségnek is tekinthetjük. Magyarországon kb. 400 ezer inkontinens panasszal küszködő betegről tudunk, de egyes felmérések szerint minden harmadik nőt érint ez a probléma [1, 2]. Pontos adat azonban nem áll rendelkezésünkre, mivel ez az állapot a mai napig „szégyen-betegségnek” számít, és sokszor még rákérdezésre sem vallják be a problémát. Minél később fordulnak szakemberhez, annál kisebb az esélye ...

telefon ikon+36 20 485 2440e-mail ikoninfo@intimegeszsegfejlesztes.hu